Gevangenpoortsteeg 11-13

Te koop in EDAM Vraagprijs:
Koopprijs
€ 650.000,-
Koopprijs type
k.k.

Gevangenpoortsteeg 11-13

1135ADEDAM

Bouw

Type woningvrijstaande woning
Soort woningherenhuis
Soort bouwbestaande bouw
Bouwjaar1726
Conditiegoed
Soort daksamengesteld dak
Liggingin centrum
Hoofdtuinliggingwest

Afmetingen

Woonoppervlakte204 m2
Perceeloppervlakte253 m2
Totale inhoud1254 m3

Indeling

Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Voorzieningendakraam

Overdracht

Vraagprijs
Koopprijs
€ 650.000,-
Statusaktief
Aanvaardingdirect

Energielabel F

Isolatiedakisolatie
Verwarmingc.v.-ketel
houtkachel
Warm waterc.v.-ketel

Omschrijving

Midden in het historisch centrum van Edam mogen wij u dit bijzonder en royale monumentale woonhuis met aangrenzende garage/werkruimte en flinke achtertuin te koop aanbieden.

Een uniek en gezichtsbepalend rijksmonument aan de Gevangenpoortsteeg, binnen de vesting van Edam en op een steenworp van het centrum met haar karakteristieke grachtenpanden, sfeervolle winkeltjes, restaurants en de dam.

Een zeer ruim woonhuis, in de jaren zeventig onder architectuur en met veel liefde gerestaureerd. De royale woonkamer, maar liefst 5 ruime slaapkamers en de garage geven de woning een zeer ruimtelijk gevoel.
Kenmerkend zijn ook de fraaie gevels met knipvoegen, originele elementen, nieuw schilderwerk en vooral sfeer en karakter.
Het huis straalt een kalmerende rust uit, omgevingsgeluiden zijn er haast niet, een plek om tot jezelf te komen, een oase van rust.
Door de indeling biedt de woning veel mogelijkheden in het gebruik: initieel bedoeld voor een gezin met opgroeiende kinderen, daarna deels gebruikt als B&B, maar ook een bedrijf/praktijk aan huis behoort tot de mogelijkheden.

Achter de woning heeft u de beschikking over een brede en zonnig gelegen achtertuin (afm. ca. 14.50 x 6.20 meter) met oude waterput en de kans om een mooie tuin aan te leggen.

Het perceel meet 253 m2, woonoppervlakte ca. 204 m2 en garage ca. 30 m2.

Nr. 11 betreft de royale woning en nr. 13 de garage/werkruimte met werk-/slaapkamer, badkamer en daarboven nog 2 slaapkamers. Ze zijn met elkaar verbonden door de gezamenlijke entree/hal.

Indeling:
Begane grond: entree via de tussen de beide panden gelegen eigen steeg.
Nr. 11: de riante heerlijke en sfeervolle woonkamer, afmeting 6.60 x 7.15 meter, met hoog balkenplafond, allesbrander en open trap. De oorspronkelijke hal/voordeur is buiten gebruik maar nog wel aanwezig. Aan de achterzijde de woonkeuken met plavuizenvloer, handgemaakte keuken, kastenwand en toegang tot de achtertuin en de bijkeuken/berging met CV-opstelling (HRE combi uit 2017) en veel kastruimte.

1e verdieping: overloop, badkamer en 2 authentieke slaapkamers met plankenvloer en heuse bedstedes. Daarboven bevindt zich een praktische bergzolder met een nokhoogte van ca. 2 meter.

Via de centrale hal naar nummer 13 waar zich bevinden het toilet, werk-/slaapkamer, de tweede badkamer met wastafel en ligbad, tweede keuken/bijkeuken en de garage/berging met houten schuifdeur.

1e Verdieping met eigen trap, overloop, 2 mooie ruime slaapkamers met eigen wastafels en vaste inbouwkasten.

2e verdieping: flinke bergzolder met 1.70m nokhoogte.

Een bouwkundig rapport is beschikbaar.